علیرضا تقوی نیا تحلیلگر مسائل سیاسی در صفحه شخصی خود نوشت: پیشروی روسها در اوکراین برخلاف پیش بینی آنها کاملا کُند انجام می گیرد ؛ آنها اگر چه خارکف و کی یف را در محاصره دارند، اما مقاومت نیروهای اوکراینی که مجهز به تجهیزات پیشرفته ضد تانک و ضد هلیکوپتر هستند کار را برای نیروهای مهاجم به شدت دشوار کرده است.
روسها قصد نداشتند اوکراین را به زمین سوخته تبدیل کنند تا به سان یک ارتش متجاوز با آنها برخورد شود لکن به ناچار برای نپذیرفتن شکست و تمام کردن کار دولت زلنسکی، مجبورند به هر شکل ممکن پیروز عرصه نبرد باشند .
پوتین در برابر ۲ مسیر قرار دارد ؛ اول این که شکست را بپذیرد و عقب نشینی کند که به معنای مرگ سیاسی وی و تحقیر روسها توسط اوکراینی ها و غرب است. پس او بدون تردید مسیر دوم را برمی گزیند و با هر ابزاری که در اختیار دارد سعی در تحمیل خواسته های خود خواهد نمود .
اما غرب نیز بیکار ننشسته است و در پی بالا بردن هزینه های روسهاست . آمریکا و اروپا هم تحریم ها را به شکل بی سابقه ای افزایش داده اند و هم با تسلیح اوکراینی ها در حال گرفتن تلفات از نظامیان روسی هستند .
نکته مهم اینجاست که عاقبت کار چه خواهد شد ؟
به اعتقاد نگارنده اگر جنگ یکسال هم طول بکشد پوتین ولو به قیمت استفاده از سلاح اتمی سعی در پیروزی در این جنگ خواهد داشت و اگر هم به زودی کامیاب گردد تازه شروع نبرد سیاسی ، اقتصادی و شاید حتی نظامی او با سایر اقمار بلوک غرب خواهد بود .
این نبرد نظامی می تواند با لتونی ، مولداوی و لهستان به بهانه های مختلف باشد . پوتین کینه شدیدی از متحدان امریکا در اروپای شرقی برداشته و پس از اوکراین بعید نیست قصد گوشمالی آنها را نماید .
ولی جنگ کنونی در همین ۱۲ روز هم تبعات سنگینی برای دوطرف در پی داشته است . قیمت گاز صادراتی از هر هزار دلار به ازای هر ۱۰۰۰ متر مکعب به مرز ۴۰۰۰ هزار دلار رسیده و قیمت نفت نیز به مرز ۱۴۰ دلار نزدیک می شود و ارزیابی ها از صعود بیشتر قیمت ها حکایت می کند .
بورس های شرق آسیا تا ۴ درصد رشد منفی در یک روز را تجربه کرده اند و پیش بینی می شود این روند ادامه یابد.
نظر شما